zaterdag wachtdag
Door: ottoenliesbeth
Blijf op de hoogte en volg liesbeth otto Marc Paul
04 Augustus 2011 | Nederland, Aarle-Rixtel
Zaterdag wachtdag,
Wachten op de motoren. Om de tijd te doden tijdens het ontbijt wat missie's bedacht.
1= naar de kapper om er fris bij te zitten op de motor ( als die komt)
2= jerrycans voor reserve benzine voor de motor (als die komt)
3=symbool* vinden tegen de negatieve energie op de motor (als die komt)
*overal onder auto's en aan gebouwen hangen strengetjes met 1 kooltje , een lemon, en 7 pepertjes. Dit zorgt ervoor dat de negatieve energie geabsorbeerd wordt. Op zaterdag gooien ze het strengetje op straat zodat dat platgereden wordt en hangen ze weer een nieuwe op.
Rond de middag zouden de motoren komen. Gelukkig hadden wij al gedacht dat ook dit de Indianway zou gaan, dus vanaf 3 uur wat rondgehangen bij het hotel in de stromende regen. Gelukkig was er voor de techneuten afleiding in de vorm van sleutelende engelsmannen van “it's on the meter” ( zie vorige verslag). Ook nu weer blijkt hoeveel mensen er in India zijn die maar wat rondlopen en doen wat er op hun pad komt. Tijdens het sleutelen komen er wat mensen aanlopen om te kijken en een praatje, Een man zit er een tijdje bij, gaat vervolgens daar waar hij zit liggen en gaat slapen (zie foto). Een jongen die de hele middag geholpen had en echt helemaal kletsnat was vroeg ik of hij ons later kon helpen met het uitpakken van de motoren (als ze kwamen). Ik zei hem om naar huis te gaan en iets droogs aan te trekken zodat hij later terug kon komen om een centje te verdienen door ons te helpen. Hij vertelde dat hij een wees was, geen huis had en dat wat hij aan had zijn kleren waren. Of het waar is weten we niet maar hij leek niet te liegen. Hij bedelde ook niet, hij had gewoon prima engelssprekend de hele middag geholpen. Wij hebben hem toen geld gegeven voor droge kleding. De volgende dag kwam hij zijn nieuwe broek, hemd, shirt laten zien die hij voor 2 euro gekocht had en hij was bijna gênant dankbaar. Ook een tactiek, want wij hebben hem toen nog wat extra geld gegeven voor een paraplu. Na tig telefoontjes, waarin Shetty beloofde dat hij over een half uurtje zou komen, reed om een lang verhaal kort te maken om 19.30 uur een vrachtwagen de straat in met 3 motoren en vier mannetjes van Shetty. Aan de andere kant van de straat kwam Shetty in hoogst eigen persoon aanlopen. Ongelooflijk, die man lijkt zelfs niet nat te worden in de regen. De vier sterke mannetjes van Shetty gingen de motoren eruit halen. Gewoon de kisten met de motor eruit tillen. Niks werkhandschoenen, niks teenslippers met stalen neuzen. Binnen een uurtje stonden de motoren netjes onder het afdak van het hotel. Kunnen de mannen eindelijk echt goed gaan slapen. Nog pilsje wezen drinken en tevreden naar bed. Morgen gaat het echt beginnen. Zondag is het verkeer ook iets minder druk.
X lies.