Vertrek per motor uit Mumbai
Door: ottoenliesbeth
Blijf op de hoogte en volg liesbeth otto Marc Paul
04 Augustus 2011 | Nederland, Aarle-Rixtel
VERTREK.
Op tijd opgestaan om de motoren te laden. Toch nog wel een hele klus met veel toeschouwers. Om 1 uur dan toch echt vertrokken voor een tocht van 500 meter naar de benzinepomp. Toen begon het zo hard te regenen dat we maar besloten om even te wachten. Na een half uurtje wachten bedacht dat het zo nog wel eens een hele dag door kon regenen en dat het verkeer wel eng is maar dat we ons er toch echt een keer in moeten mengen anders komen we natuurlijk nooit thuis. Het verkeer viel mij wel mee, maar de regen niet. Bij moesson dacht ik aan een flinke warme bui en dan weer strak blauw zodat alles binnen no time weer droog zou zijn. Nee, de moesson is een heeeeel flinke bui. Je staat gewoon acht uur lang onder een warme douche en daar wordt je heel rimpelig van. Dat is not what a woman want's. Ik denk niet dat ik kan beschrijven wat je onderweg allemaal ziet, overal op ieder enigszins droog plekje liggen mensen. Wat een zooitje, wat een armoede en wat een hulpvaardige blijmoedige mensen. Dat je de omstandigheden soms niet kunt veranderen maar de beleving wel hebben ze hier goed begrepen. Overal tussen de zooi spelen kinderen in de stromende regen. Soms heeft het iets dierlijks, een vrouw lag te slapen op een muurtje met 3 honden om haar heen, ik zie haar wakker worden zich uitrekken en ongegeneerd aan haar kont (blote onder haar sari) krabbend de vuilnis weer inlopen op haar blote voeten, af en toe bukkend om iets tussen de rommel uit te halen. En overal zie je een glimlach, overal lopen jongeren (ook jongens) gearmd met elkaar wat te kletsen. Als je naast de weg stilstaat is er meteen iemand die stopt en vraagt of hij kan helpen. Een jongen op een scooter legde het verkeer stil om ons te laten keren op de weg toen wij een stempelpost gemist hadden. Laatste stempel voor Dhr. Shetty toen wij de stad Mumbai verlieten. Verder zal de power van Shetty wel niet reiken.
Na nog een uurtje warme douche een hotel gevonden (resort in de jungle). Hier alleen een koude douche (ook lekker). Zoals altijd lekker gegeten, moe maar voldaan gaan slapen. Misschien rijden we morgen het mooie weer binnen.
X liesbeth
05 Augustus 2011 - 06:43
Lakri:
Je beschrijft het zo levendig, het is net alsof ik er zelf bij ben! Dat zal het fotograafs-oog wel zijn.