Pakistaanse snelwegen
Door: ottoenliesbeth
Blijf op de hoogte en volg liesbeth otto Marc Paul
27 Augustus 2011 | Pakistan, Islamabad
In Okara zeer gastvrij ontvangen door de eigenaar van het hotel. Hij nodigde ons uit voor het gezamelijk eten bij zonsondergang (we zitten midden in de Ramadan) met de mensen uit de buurt. VIP behandeling; wij op stoeltjes, ale anderen in rijen op de grond. Wel een speciale ervaring.
We proberen het eten en drinken overdag wat stiekem te doen omdat het hier toch wel heel erg ongebruikelijk en misschien wel ongepast is.
Pakistan is inderdaad schoner, rustiger en vooral georganiseerder dan India. Het verkeer gaat gewoon weer naar haar eigen baan na een inhaalmanoeuvre. Het eten is ook anders: meer kip, geit en ander vlees.
Overdag is het hier net een turks stoombad. Je hoeft werkelijk niets te doen om vreselijk te zweten. De temperatuur gaat aardig richting 40 graden met een 70% luchtvochtigheid. Airconditionings worden inmiddels zeer gewaardeerd. Tijdens het rijden gaat het nog wel; rijwind maakt veel goed.
Morgen nemen we een rustdag in Bahawalpur om de olie van Marc's motor te vervangen (hij is tenslotte uit elkaar geweest), kleren te laten wassen en gewoon even bij te komen.
27 Augustus 2011 - 14:34
Liesbeth:
Ha mannen,
Ik dacht dat ik net een reactie geplaatst had maar ik zie hem niet meer dus nu opnieuw. Toevallig zat ik wat te Google en zag ik dat er voor Pakistan geadviseerd wordt om er niet te reizen als het niet nodig is. Heb net Otto een privé mail gestuurd over hoe je te gedragen in Pakistan. Misschien slim om toch even op internet te kijken naar het advies over hoe je te gedragen in Pakistan. Ik weet wel dat in de praktijk dingen niet zo erg zijn als ze ons willen doen geloven,ik wil jullie niet bang maken (kan waarschijnlijk ook niet) maar je zou zomaar per ongeluk in de fout kunnen gaan. Niet zo bedoeld maar door de Pakistanie wel zo gevoeld.
Dus Goed uikieke de privemail lezen en toch vooral genieten.
dikke X lies.